In prezent, mobilierul vintage este foarte popular. Cu toate acestea, cu cat este mai veche respectiva piesa de mobilier cu atat mai mari sunt sansele ca va avea nevoie de mici reparatii sau retusuri. Mobilierul ofera un plus de valoare oricarei locuinte. Daca vrei ca mobilierul tau sa se mentina in stare functionala, mici reparatii periodice sunt indispensabile. In cazul mobilierului vintage, cheltuielile vor fi ceva mai mare. Iata cateva sfaturi si ponturi utile despre cum sa-ti intreti mobilierului.
1. Zgarieturi:
Cand vine vorba de repararea mobilierului, zgarieturile sunt cea mai comuna problema cu care vei avea de-a face. Micile zgarieturi pot distruge frumusetea intregului mobilier. Prin urmare, primul pas este sa elimini zgarieturi. Zgarieturile minore afecteaza doar stratul de lac care acopera mobilierul. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici unui strat proaspat de lac peste zgarieturi. Cu toate acestea, in cazul in care mobilierul este prea deteriorat, trebuie sa aplezi la servicii profesionale.
2. Saltea, perne si tapiterie:
Urmatorul pas este sa verifici starea saltelei si a pernelor. Opteaza pentru spuma poliuretanica, care este disponibila in toate magazinele de mobila. E suficient sa inlocuiesti vechea spuma cu una noua, pentru ca tapiteria sa arate mai bine ca niciodata. Totusi, nu este cazul sa incerci aceasta munca de unul singur daca habar n-ai ce faci, deoarece risti sa distrugi in intregime mobilierul.
3. Inlocuirea pieselor deteriorate:
Inlocuirea pieselor deteriorate este partea cea mai complicata in restaurarea mobilierului. Fie ca este vorba de masurarea exacta a partilor componente sau de instalarea lor, totul trebuie sa fie precis. Din fericire, exista multi profesionisti care pot face aceasta munca pentru tine.