Trebuie sa profiti la maxim de forma pe care o ai. In continuare iti prezentam cele 3 planuri generale de baza ale unei bucatarii, si modalitati prin care le poti adapta pentru a folosi efficient spatiul.
In forma de L
Acest tip de bucatarie are o linie lunga si o linie mai scurta. Aranjarea unei astfel de bucatarii intr-un triughi eficient este foarte usor de realizat, pentru ca deja ai un triunghi! Daca vrei sa si mai multa eficienta, instaleaza o zona de lucru insula.
Din nou, nu uita sa lasi suficient spatiu fata de pereti astfel incat sa ai acces usor prin bucatarie.
In forma de U
Acest fel de bucatarie este cel mai eficient. Distanta dintre zonele de lucru este foarte mica. Chiuveta poate fi amplasata la capatul U-ului, cu frigiderul si aragazul de o parte si de cealalta. Partea proasta este ca pentru un astfel de plan, ai nevoie de mult spatiu, iar in colturile vor fi un fel de zone nefolosite.
Poti rezolva problema cu cateva dulpuri. Opteaza pentru mai multe surse de iluminare, deoarece tendinta unei camera in froma de U este sa para intunecata.
In forma de G
O bucatarie in forma de G este practic una in forma de U cu o peninsula. Nu e bine sa aplici blat de bucatarie pe toate suprafata, intreaga camera va parea incarcata. Poti rezolva problema cu dulapuri in culori deschise, vopsea si mai multe tipuri de lumina.
Un astfel de spatiu de lucru este suficient de flexibil astfel incat sa ai mai multe zone pentru gatit. Se va dovedi un saptiu util pentru mai multi bucatari. Pentru un plus de eficienta, imparte spatiul in mai multe zone cu atributii specifice.